Wedstrijd Informatie

Beste deelnemers,

Op verzoek van velen is er dit jaar dan toch een 1-daagse Endurance wedstrijd op de Veluwe – vanuit het mooie KNHS centrum in Ermelo.

Het was niet eenvoudig om het draaiboek rond te krijgen ivm de zeer strenge regels binnen de Natura 2000 gebieden, vooral niet omdat we ook nog binnen het broedseizoen zitten. Maar het is gelukt! We hebben 3 mooie routes door de bossen van Ermelo weten te maken voor een grote groep deelnemers, van Impuls tot en met Klasse 4 – 120 km.

Lees svp alle informatie goed door, dan wordt het mooie dag. We hebben er zin in!

Namens Stichting de Veluwe Marathon
Nanette ter Steege
Maaike Schaap
Bobette van Messel
JJ Spreij
Pauline Speelman

Algemene informatie

Startlocatie
KNHS Centrum
De Beek 125
3852 PL Ermelo

Let op: met auto’s niet de KNHS hoofdingang nemen, maar iets verder rijden. Trailers parkeren op het laatste veld (Ingang 1); groom/personenwagens op het veld ervoor (Ingang 2). Zie de terreinindeling.

Het terrein is vrijdagavond open voor het opbouwen van een vetgate van 18:00 tot 20:00 uur. Het terrein is zaterdagochtend vanaf 06:00 toegankelijk.

Honden moeten op het terrein aan de lijn.

Deze Endurancewedstrijd wordt verreden onder de reglementen van de KNHS, te weten het Algemeen Wedstrijdreglement en het Wedstrijdreglement Endurance.

Wordpress Table Plugin

Sponsoren

Graag willen onze sponsors enorm bedanken voor hun bijdrage. 

Met de bijzondere vermelding voor de KNHS die het mogelijk maakt dat de wedstrijd op het Hippisch Centrum kan plaatsvinden, en natuurlijk onze hoofdsponsor Havens. Dankzij hen kan de wedstrijd plaatsvinden en hebben we ook een hele mooie prijzenpot. Bedankt!

Terreinindeling

Een plattegrond van het terrein, informatie mbt parkeren, vetgate area, paddocks, keuring enz vindt je hier. Update: en hier zijn de waterpunten.

Secretariaat

Het secretariaat is naast de vetgate (zie terreinindeling), en geopend vanaf 06:00 uur.

Routes

De routes, inclusief belangrijke informatie mbt hoe de ruiter routes het terrein opkomen en verlaten, staan hier.

Het is de afgelopen weken erg droog geweest, de ruiterpaden zijn daardoor stoffig. We hebben als organisatie moeten beloven dat we rekening houden met de overige recreanten. Dat betekent dat wandelaars en fietsers en overige recreanten niet in een stofwolk moeten worden gezet, dus waar nodig in stap passeren. Het niet nakomen van deze regel kan diskwalificatie betekenen, en brengt het organiseren van deze wedstrijd volgend jaar in gevaar. Update: donderdag is er gelukkig toch nog wat regen gevallen, dus het zal wat minder stoffig zijn – maar blijf rijden met verstand.

Groomroutes

Alle routes hebben bijbehorende groomroutes, met eenvoudige navigatie (1-click directe navigatie met Google Maps), en visuele previews van groompunten (Google Streetview).

Verder is er een overzicht van alle relevante locaties met gps coördinaten, voor wie liever met andere apps/software navigeert. En daar is ook belangrijke algemene info te vinden mbt de verschillende groompunten.

Waterpunten

Er zijn 3 waterpunten van de organisatie op de routes, voor het geval je groom een lekke band krijgt. De korte route Rood heeft 1 waterpunt, de andere twee hebben er 2. Twee van de waterpunten zijn ook normale groompunten (GP2, GP8). Het derde waterpunt ligt na 14 km op route Geel, daar mag niet gegroomd worden.

Aanmelding, keuringen, vetgates, best condition…

Kennismaken met endurance geeft nuttige algemene informatie over het verloop van een endurance wedstrijd. Voor de Klasse 0 en 1 geeft deze poster een mooi overzicht van de regels.

De veterinaire kaart (vetkaart) en wedstrijd hesje ontvang je op het secretariaat tijdens het aanmelden. Neem de vetkaart en paarden paspoort mee naar de dierenarts bij de voorkeuring. Pro-tip: draag dan ook je hesje, en vergeet je paard niet.

Alle vetgates overdag zijn 40 minuten – met uitzondering van de laatste (derde) vetgate voor Klasse 4 en Klasse 3 Lang, die is 50 minuten.

Er is een Best Condition prijs over alle deelnemers in de klasse 3 en 4.

Endurance Calculator

Deze schema’s tonen voor de Midzomer Endurance per klasse hoe laat je waar bent, gebaseerd op een range snelheden. Voor de liefhebber.

Catering

De Brasserie op het KNHS terrein is niet open tijdens de wedstrijd. Wel is er toegang tot een gedeelte van de brasserie waar een koffiemachine en een snoep/snack automaat staan. Het terras en de toiletten zijn toegankelijk.

Neem dus zelf voldoende eten en drinken mee, voor tijdens en na de rit. Er is mogelijkheid tot het maken van paddocks, dus alle gelegenheid om te picknicken met je paard.